7 Mayıs 2010 Cuma

.

Saatin alarmı çaldığında sabahın yedisiydi. Hafta ortası  için ayarladığı saatin pazar günü de erken saatte çalmasıyla, tatlı uykusundan uyandı. Haliyle canı sıkıldı adamın. ‘Sıradan bir pazar daha’ diye mırıldandı. Sevdiceğini aradı gözleri, yatakta yoktu. Endişeyle kalkıp salona gitti. Kanepede bebeği doyururken buldu onu, ‘günaydın tatlım’ dedi. Kadın, ‘gece boyunca uyumadı, yeni uyuttum, sen çayı koy’ dedi fısıltıyla. 


Dışarı çıkıp kahvaltılık bir şeyler ve birkaç tane gazete aldı. Son iki yıldır evcimen bir adam olmuştu.
Kahvaltı ederken çizgi film izledi biraz; çocukluğundan beri çok severdi. Çayını ve gazetesini alıp koltuğa oturdu. İki sayfa okumuştu ki, sevdiği kadın sinirli sinirli ‘Bir kez söyleyeceğim, benden sana hayır yok. İstersen başkasını bul, bitsin bu iş.’ dedi. Adam şaşırdı, boğazı düğümlendi sanki tek kelime edemedi. Neden böyle bir şey söylemişti şimdi?  
 
Aklından hızla geçirdi, yanlış bir şey mi yapmıştı? Severek evlendiği kadın haricinde biri yoktu hayatında, geceleri tek başına dışarı çıkmazdı, alkol de kullanmazdı. O bunları düşünürken kadın ekledi ‘Sen birini bul da rahatça boşanalım.’ 
 
Bir kadının kıskançlığı erkeğinkinden daha tehlikelidir. Kıskanılacak bir olay yoksa bu erkek için kadının ihaneti gibidir. İhanet ise evliliği bitirmektir. 
 
Bu olayın üzerinden bir sene geçmişti. Arada kısa süren tartışmalar oldu ama ayrılık lafı geçmedi hiç. Adam, sevdiği kadını mutlu ederse ayrılmaktan bahsetmeyeceğini düşünerek elinden geleni yapıyordu. O gün işten dönerken telefonu çaldı, arayan karısıydı. Telefonu açar açmaz kadın bağırmaya başladı ‘Nerdesin, telefonuma gelen mesajları kim gönderiyor, kim o kadın?’.  
 
Adam çok şaşırdı. Sinirden yüzü kızardı ve hiçbir şey söylemeden telefonu kapattı. Kendi kendine ‘Bu kez bitti’ dedi.

13 yorum:

Mystery dedi ki...

nası yaa neden öle? mesajların kimden geldiğini adam biliyo mu ki? ama devamı ne zaman gelicek bunun :)

TuTsİ dedi ki...

Merhaba Mystery
Hikaye yazmak için bir süre ara verdim.
Birkaç blog yazarı ile bir hikayeyi tamamlamaktı amaç.ben gördüğün kısmı yazdım gerisini yazmak isteyenler devam edecekti ama yazarlar üniversite okuyan gençler olunca sınavları yılsonu derken bir süre ilgilenemeyecekleri için ara vedik.
Sende yazmak istermisin ?

Mystery dedi ki...

heyecanlandım :) aslında doğaçlama masallarım meşhurdur ne yalan söliim :) yazabilirim belki de

TuTsİ dedi ki...

Düşün bence
herkes acemi burda yada herkesin bir iki hikayesi vardır elbet sadece oknumayı bekliyor

seyabb dedi ki...

Adamın hayatında biri yoksa ve efendi birisiyse kesin ruh hastası bi kadın vardır.Ben kadınların değişimlerine inanamıyorum.Çalıkuşları gitti ferhundeler geldi.Bir hırs bir hırs.Karşısındaki erkeği gözüne kestirmişse evli yada bekar farketmiyor elde etmek için her türlü rezilliği yapıyorlar.

Profösör dedi ki...

Vallahi de süpersin. İstifade ettik. Bu tür hikayeleri birde güzel karalama desenlerle bezeyen biri olsa keşke. Böylece bir sergi bile açılmış olur. "Karıkoca ilişkileri" isimli hikayelerde herkesin katkısı olabilir. Sinan çetin'i bile ilgilendirir bu hikayeler. Devamını getirelim lütfen...

TuTsİ dedi ki...

Bir çoğumuzun başından geçmiş gaçabilecek şeylerden kısa hikayeler yazmaktı amacım.
Ben başladım gerisini diğer blog arkadaşlar devam ettirsin istedim,ancak araya tatil girdi öylece kaldı.
Bir hikayenin birkaç yazarı olursa daha güzel or diye düşündüm belki olur devamı gelir sayın Profösör :)

İsorak dedi ki...

bakın evet malzeme güzel olabilir, konunuz çok seçkin de olabilir fakat okuyucuyu içine dahil etmiyorsa, betimlemeleri okuyucuyu oturduğu koltuktan alıp o hikayenin içine sokmaya yetmiyorsa hep eksik oluyor. genel bir sorundan bahsediyorum. amatör yazarların daha dikkatli, daha seçici olması lazım dil konusunda, öznelerin kullanılışı konusunda ve sizin hikayenizde gördüğüm ara önermeler çok basit kalmış. hikayecinin işi, görülmeyeni göstermek, bilinmeyeni su yüzüne çıkarmaktır, kolay gelsin. başarılar.

TuTsİ dedi ki...

İlgin ve alakan için teşekkür ederim İsmail
Bir acemi olarak dediklerine dikkat ederek yazarım inşl.
Saygılar.

. dedi ki...

ee nerde devamı?

TuTsİ dedi ki...

Devamı için ruh halimi bekliyorumya
bir dingin olmadı gitti kafam
gerçi hikaye benim hikayem hepsi aklımda an be an ama ha deyince çıkmıyor işte :/

severim deliyi dedi ki...

bence deneyebiliriz..birlikte bi dewam yazabilirz..daha fazla ruh halini beklemesek :D sanki güzel bişiler çıkar gibi :)

TuTsİ dedi ki...

Neden olmasın memnun olurum hatta :)

My Blog List

Pages